s
Google; Eureka!

Toegeven, het is een beetje een minikick; typ je ‘Eureka’ in op Google, dan vind je de website van je sociaal-culturele vereniging sinds kort op nummer twee van de zoekresultaten. De laatste tijd stegen we gestaag in de rangorde. Van de tweede pagina naar de eerste, en vervolgens gestaag omhoog.

En nu staan we op twee, vlak na het Wikipedia-artikel over de oorspronkelijke vreugdekreet van het klassieke genie Archimedes.

Een aardige prestatie als je bedenkt dat we daarmee naamgenoten zoals een trotse rederij, een zoekmachine en een Rotterdamse ontspanningsvereniging voorbijstreven. Om maar niet te spreken over een internationaal netwerk van 37 landen én de Europese Commissie…

Websitebeheerder en ontwerper Frank Zuithof geeft een verklaring voor dit succes: ‘We hebben vrij veel bevriende websites waar we een link mee delen.
Belangrijk is dat deze websites veel worden bezocht en vaak nieuwe informatie posten. Wat minstens zo belangrijk is dat we zelf ook vaak nieuwe content op de website zetten. De googlebot vind daardoor de site belangrijk; hij ontdekt steeds weer veranderingen en zet eureka-zwolle.nl daardoor hoog in zijn lijstje.’

Eerder was de website het beste te vinden door te zoeken op ‘Eureka Zwolle’ – maar de toevoeging Zwolle is dus in principe niet meer nodig.

Tot slot een feitje: de website van Eureka wordt op het moment gemiddeld door zo’n 40 mensen per dag bekeken. En dat is best een aardige hoeveelheid!

Door: Eildert Noorda - 20 maart 2008