PROGRAMMA VAN 1 OKTOBER T/M 31 OKTOBER 2008
IntercityG verplaatst! vrijdag 3 oktober

Wegens groot succes treedt IntercityG wederom op! Maar in tegenstelling tot wat er in de nieuwsbrief staat, gebeurt dit niet vanavond, op vrijdag 3 oktober. Het hiphopfeestje is verplaatst naar vrijdag 31 oktober! Onthoud die datum goed! Dit keer in twee ruimtes: de bovenzaal en de chill. Met meer artiesten en een open-mic!! Check die shit!! 

Zaal open: 21:00 uur • Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)

15 jaar Eetcafé! zaterag 4 oktober

Op zaterdag 4 oktober is het dierendag, maar er gebeurt meer… Eureka bestaat op deze dag alweer 15 jaar, en dat gaat gevierd worden.
Barry en Nelleke gaan koken, en er is voor die dag een speciaal programma bedacht.
We hebben Hans A. te Z. bereid gevonden om wat liedjes te komen zingen, met op mondharmonica wellicht Arjan. Ook komen Anneke en Henk een optreden doen in hun geheel eigen Ierse stijl. Een maaltijd kost vanavond 7,50 euro, in plaats van 6. Komt allen! Reserveer wel even van tevoren, via 038-4222903.

Aanvang: 18:00 uur • Entree: gratis voor leden
(alleen 1,50 euro extra voor maaltijd)

Jamsessie maandag 6 oktober

Van rock tot jazz, van funk tot wave, van flamenco tot punk, met elke stijl kun je terecht op onze jamsessie. Altijd op de eerste maandag van de maand, als de sirene loeit in Zwolle!
Kom luisteren of meejammen (neem je instrument mee).

Aanvang 20:30 uur • Entree: gratis voor leden.

Creator 2008 - Eureka Inside Out!
donderdag 9 t/m zondag 12 oktober

Eindelijk, een vierdaags cultureel festival in Eureka, waarbij we kunnen laten zien wat onze eigenzinnige en uitzinnige vereniging aan kunstzinnigheid te bieden heeft! Het wordt Groots en Geweldig…
We hebben er een hele pagina aan besteed. Klik hier...>

TKZ Ontwaakt zaterdag 18 oktober

Na vanavond zal Zwolle nooit meer hetzelfde zijn, een initiatief is ontwaakt en dit zal vanavond gevierd worden in Eureka! Techno Kollektief Zwolle (TKZ) is een groep mensen die zich op alle vlakken inzet om underground techno in Zwolle tot haar volste recht te laten komen. Met DJ’s en live-acts uit Zwolle en omstreken die echte, pure, diepe en
duistere techno ten gehore zullen brengen. In een sfeer en omgeving waar alles klopt met elkaar. Techno zal gebracht worden door DJ Vicious, Maligne, dj.dopey en de live performance van Tha Vinci. Op de TKZ-hyves (http://thekaazet.hyves.nl) is meer info te vinden over dit vernieuwende collectief.

Aanvangstijd: 21:30 uur • Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)

Open Podium maandag 27 oktober

Op het Open Podium in Eureka, iedere vierde maandagavond van de maand in de bovenzaal, kan álles wat met podiumkunst te maken heeft voorbij komen. Veel muziek (van rap tot rockabilly), verhalen, poëzie, comedy en soms zelfs.. een beetje magie. En natuurlijk alles wat daartussenin zit. Kom genieten van wat deze podiumkunstenaars je brengen. Maar laat ook niets je ervan weerhouden zelf het podium op te gaan. Je kunt je van tevoren aanmelden via openpodium@eureka-zwolle.nl of spontaan op de avond zelf. Oftewel: Kom genieten, of doe mee!

Voor vanavond staan er al een aantal acts vast. Zo zal onder andere de Zwolse rock troubadour Frank Blueka, winnaar van de Grote Prijs van Nederland, je bedienen van akoestische songs met een Keltisch tintje. Omdat Eureka houdt van contrast zal ook een heus smartlappenkoor, luisterend naar de naam De jongens van de reisvereniging, niet ontbreken! Martijn van den Ouden, schrijver/dichter, verrast je met mooie, gevoelige voordrachten en Bjorn van Rozen, chansonnier van formaat, speelt een aantal van zijn nummers. De Utrechtse dames van Andy's Diary voegen nog meer muziek toe aan deze avond, met hun fijne singersongwritersongs.

Aanvang: 20:30 uur • Entree: gratis voor leden

IntercityG vrijdag 31 oktober

Wegens groot succes treedt IntercityG wederom op! Dit keer in twee ruimtes: de bovenzaal en de chill. Met meer artiesten.
o.a. IntercityG - Underground rap Hip Hop
Fenix & Yoa - Raggaeton masters.
Vaniman & Supercat - Bubbling.

Dj Cool Dj Ruffadamn: salsa dancehall r&b hip hop bubbling raggaeton rap (URBAN)) en een open-mic!! Check die shit!! 

Zaal open: 21:00 uur • Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)