PROGRAMMA VAN 1 NOVEMBER T/M 30 NOVEMBER 2008
Jamsessie maandag 3 november

Iedere eerste maandag van de maand in de bovenzaal. Wees welkom en jam lekker mee of kom luisteren. Instrumenten zijn aanwezig, maar neem vooral ook je eigen instrument mee. Van gitaar tot didgeridoo, van viool tot blazers: alles is welkom.

Aanvang: 21:30 uur • Entree: gratis voor leden

CONCERT: Autumn Picture + support
woensdag 5 november

Uit Québec, Canada, komt vanavond Hubert Taschereau naar Eureka om de herfst eer aan te doen. Met zijn melancholische liedjes, die gaan over het wel en wee van het leven, weet hij al jaren diverse gezelschappen te boeien. Liefhebbers van Elliot Smith, Sufjan Stevens en Pedro the Lion’s David Bazan zijn doorgaans zeer gecharmeerd van de releases die Hubert als Autumn Picture uitbrengt op Hilly Billy Stew Records uit San Diego. De EP Postponing Your Life is gratis te downloaden via hun pagina op MySpace. Langspeler Fait Maison bezorgde Monsieur Taschereau veel optredens, en met de kersverse release The Field is het alleen nog wachten op de erkenning van het grotere publiek.

Aanvang: voorprogr. 20.20 uur • Autumn Picture 21:10 uur • Entree: gratis voor leden

Pannenkoeken van Ed/Muziek in de tent
zondag 9 november

In de muziektent op het Assendorperplein: The Blues Kings is een niet-alledaagse bluesband, die in 2004 is ontstaan. De band speelt, op een uitzondering na, eigen werk. Er worden geen platgetreden paden begaan en de band heeft een voor Nederland unieke stijl. Dampende, rauwe blues; broeierig, mysterieus en opzwepend. En daarnaast de hele middag de overheerlijke pannenkoeken van Ed in Eureka!

Van 14.00 tot 16.00 uur.

Freitag Nightclubbing vrijdag 14 november

Zwolle en electro; een ongebruikelijke combinatie. Maar daar komt verandering in! Freitag Nightclubbing richt zich namelijk volledig op electro, electro en electro.
Dit keer met de dj's Pauluz, Douwe, Evil Steve en Kukast. Verder live-act Bedhelm en de Stewardess, paaldanseres Fleur en vj-collectief Pixelsync. Zwolle haalt haar electro-schade in met Eureka als decor. Komt dat zien!

Aanvang: 22.00 uur • Entree: gratis voor leden

Akoestische jamsessie maandag 17 november

De stekker gaat eruit!
Vanaf nu iedere derde maandag van de maand. De ingetogen sfeer wint het hier van volume, om over romantiek nog maar te zwijgen.

Aanvang: 21:30 uur • Entree: gratis voor leden

CONCERT: Junius + 2 supportbands
vrijdag 21 november

Vrijdagavond de 21-ste is er één voor liefhebbers van postrock, –hardcore en –metal. De Zwolse local heroes van Gascoigne trappen af met een flinke pot trashy hardcore. Wat ze vooral graag doen, is live shows spelen en ze laten vanavond zien waarom. Met (ex-)leden van Among the Living en Sand Creek Massacre in de gelederen kunnen we zeker zijn van een enthousiaste podiumpresentatie.

De Amsterdammers van Fire Walk With Us laten zich beïnvloeden door Isis en Amen Ra en zijn daarmee de zwaarste band van de avond. Dat ze in zo’n kort tijdsbestek al zulke behoorlijke tracks wisten op te nemen, is te danken aan de verschillende bands en projecten waar de 3 leden in hebben gespeeld of actief zijn.

Junius komt uit Boston, Massachusetts en is voor de tweede keer op tour in Europa. De band speelt intense postrock met invloeden uit de jaren ‘80 wave en hedendaagse bands als Explosions in the Sky. De zanglijnen doen denken aan die van Robert Smith (The Cure) en Dave Gahan (Depeche Mode), maar de gitaarmuur en drumpartijen zorgen voor een dusdanige atmosfeer, dat het label ‘pop’ simpelweg niet aan de band te hangen is. Liefhebbers van Cult of Luna zullen tijdens de liveshow van deze Amerikanen veeleer aan hun trekken komen.

Aanvang: 20:30 uur (zaal open: 20:00 uur) • Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)

Open Podium maandag 24 november

Iedere vierde maandagavond van de maand is in Eureka de avond voor de podiumkunst. Want in tegenstelling tot veel andere Open Podia, kan bij ons alles! Niet alleen muziek –van rap tot rockabilly- maar ook verhalen, comedy en poëzie. Van alle niveaus en alle pluimage. Dus kom lekker genieten, of nog beter: doe mee! Je kunt je vooraf opgeven via openpodium@eureka-zwolle.nl of op de avond zelf.

Aanvang: 20:30 uur, Entree: gratis voor leden

Pure Elements IV  vrijdag 28 november

We zijn alweer toe aan de vierde en laatste Pure Elements sessie van dit jaar, dus we sluiten af met een hard, rauw en klappend feestje! Deze keer hebben we weer prettige acts voor jullie en, jawel, een vette capoeira show!
Pure Figuranten: Poëtisch veredeld en geslepen tot harde stenen. Deze 2 gasten delen het verleden en bekritiseren de maatschappij met rauwe beats en melodieuze teksten. Vanavond presenteren ze hun debuut CD ‘Kaal met Knopen’!! Dit wil je niet missen.
Grijze Massa staat voor volwassen hiphop en afwisselende beats, voor zowel klappende als inhoudelijke nummers… Voor de perfecte balans tussen de vele stijlen die er tegenwoordig op je deurmat komen vallen. Check voor een muzikale preview http://www.myspace.com/grijzemassa!
De Cyberflex Cityboyz storten een muzikaal mengsel van herrie, souplesse, dichtende heerlijkheid, en innovatie over je uit, en een onderbroek vol sarcasme! De beats zijn hard en rauw... Hardcore in vele facetten! Check http://www.myspace.com/cyberflexcityboyz.
Als absolute klapper van vanavond wordt er weer terug gegaan naar de roots: deze keer rocken de gasten van Capoeira United de vloer met zieke moves op dope hiphop beats!
Verder is de avond ingevuld met de plaatjes van Ome Funk, die jullie souls laat 'clappen' en die hoofden 'bangen'. De meesterlijke piece van graffitikoning 'Serch' zal er weer ook weer staan.

Aanvang: 21.30 uur  Entree: 5,- (excl. lidmaatschap)