PROGRAMMA VAN 1 JANUARI T/M 31 JANUARI 2009
Nieuwjaarsreceptie zaterdag 3 januari

Nog maar net bijgekomen van alle festiviteiten rond Oud en Nieuw, dient zich daar al weer de nieuwjaarsreceptie aan. Alle leden zijn van harte uitgenodigd om met ons het glas te heffen en te klinken op het nieuwe jaar.. Het wordt dit jaar gehouden in het eetcafé en de verdere invulling is nog een verrassing. Dus komt gezellig een glaasje met ons drinken!

Aanvang: 21.00 uur • Entree: gratis voor leden

Elektrische jamsessie maandag 5 januari

Het is weer de eerste maandag van de maand, dus dat betekent: jamsessie! De eerste van ’t nieuwe jaar. Teer nog heel even op dat lekkere Oud en Nieuw-gevoel van ’t feest in Eureka, of ban juist het laatste restje van de kater uit en jam lekker mee. Op z’n elektrisch, dus plug ’n play.

Aanvang: 21:30 uur Entree: gratis voor leden

Heavy New Year zaterdag 10 januari

Maar liefst 5 bands zullen alles uit de kast trekken om letterlijk het nieuwe jaar in te knallen tijdens Heavy New Year, met knetterende bassdrums, krijsende gitaren en gruwelijke grunts! De jonge gasten van For Vengeance (NH) trappen af met hun mix van thrash en death metal. Daarna gaan we door met de old school heavy metal van Scionics (Zwolle). Speciale gasten voor deze avond zijn de heren van Divine Sins (Hilversum). Zelf beweren ze het dak eraf te spelen met hun mix van verschillende harde metalstijlen. Hopelijk laten ze de rest van het pand wel overeind staan. In oktober mocht Divine Sins zichzelf winnaar noemen van de NH-Pop Live, dé bandcompetitie van Noord-Holland. Tot slot hebben we twee oude bekenden van Eureka weer op de planken staan: See My Solution en Greyline. Beide bands zijn flink bezig aan de metalen weg te timmeren! Zo stond het Zwolse See My Solution met zijn mix van stevige hardrock met melodieuze metal vorig jaar in de finale van Aardschoks Metal Bash. De nummers zijn catchy en grooven als een tierelier. Grunts, screams en cleane zang wisselen elkaar af en de fraaie dubbele gitaarlijnen duiken overal op. Greyline staat momenteel in de finale van de Grote Prijs van Nederland (uitslag 13 december, dus na het ter perse gaan van deze nieuwsbrief). Hun harde riffs, meeslepende melodieën en rauwe zang vormen pakkende en heavy nummers.

Aanvang: 20:00 uur • Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)

Muziek in de Enk/Pannenkoeken van Ed
zondag 11 januari

Maak kennis met Aanplak Harrie. Janjaap de Vries zingt en speelt gitaar. Wim Katerberg drumt en ondersteunt Janjaap op gezette momenten met een wondermooie tweede stem. Jan Mellema bast. En completeert de zang van Janjaap en Wim waar nodig.
De kracht van de band zit hem allereerst in de sterke teksten van Frank Schaafsma. Ze hebben een hoog poëtisch gehalte en gaan ergens over. Met milde humor en een licht melancholieke ondertoon. Let op: Muziek in de tent is dit keer in wijkcentrum de Enk aan het Assendorperplein, schuin tegenover Eureka. En voor de liefhebber bakt Ed weer de hele middag overheerlijke pannenkoeken in Eureka.

Aanvang: 14:00 uur • Entree: gratis

BREAKBAAR-Drum ‘n Bass zaterdag 17 januari

Eindelijk weer eens drum ‘n bass in Eureka, wat heet, eindelijk weer eens drum ‘n bass in Zwolle!
Het programma bestaat uit Papa’s Medicine, Paludal (Utrecht Massive Crew), Tempo Team vs The Whistler (live), Crappymeal (live) en Orthobox.

Aanvang: 21:00 uur. Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)

Akoestische jamsessie maandag 19 januari

Iedere derde maandag van de maand: akoestische jamsessie! Van viool tot (semi) akoestisch instrument. Iedereen is welkom. Geniet van pure muziek zonder poespas, of pak je instrument en maak er deel van uit!

Aanvang: 21:30 uur • Entree: gratis voor leden

Avondje hardcore zaterdag 24 januari

Een fijne avond gevuld met stevige, afwisselende punk en hardcore. Vier bands zullen het podium beklimmen en bespringen vanavond, dus kom langs en leef je uit. Cassedy (Zwolle) brengt Europese melodische hardcore, terwijl Dirty East (Zwolle/Utrecht) garant staat voor een potje lekkere mosh ’n roll. Final Stand (Zwolle) speelt hardcore en punk met een flamencotintje. Als laatste in ‘t rijtje hebben we Fargo (D): fijne Deutsche crustpunk. Enjoy!

Aanvang: 20:00 uur • Entree: Entree: 3,50 euro (excl. lidmaatschap)

Open Podium maandag 26 januari

Maandag de 26ste is er weer één voor het Open Podium. Ook hier is muziek welkom, zij het een afgerond setje in plaats van even lekker jammen. Naast muziek zijn poëzie, voordrachten en iedere andere vorm van podiumkunst van harte welkom. Alle niveaus, alle pluimage, precies zoals Eureka zelf ook is. Je kunt even lekker langskomen om een drankje te drinken en te luisteren, of je kunt besluiten zelf het podium op te gaan. Aanmelden kan dan via openpodium@eureka-zwolle.nl of op de avond zelf. Oftewel: kom genieten of doe mee!

Aanvang: 20:30 uur • Entree: gratis voor leden