PROGRAMMA VAN 1 MAART T/M 31 MAART 2009
Elektrische jamsessie maandag 2 maart

Op deze eerste maandag van de maand zal de sirene weer loeien om 12.00 uur. Dat betekent weer de mogelijkheid om mee te komen jammen in Eureka! Neem je elektrische instrument mee en goede muzikanten hebben luisteraars nodig, dus vergeet ook je vrienden niet!

Aanvang: 21:30 uur Entree: gratis voor leden

Theaterlessen
iedere dinsdag 3, 10, 17, 24 en 31 maart

Vanaf dinsdag 3 maart zal Mieke in Eureka theaterlessen gaan geven. Deze theaterlessen zullen bestaan uit 6 verschillende onderdelen. Iedereen kan meedoen aan de lessen. Hiervoor hoef je geen ervaring te hebben met theater, affiniteit is echter wel erg gewenst. Je kan zelf kiezen welke lessen je het meeste aanspreken. Je kunt ook kiezen om het volledige programma te volgen.

Programma:
3 en 10 maart: Basis theater en stage presence
17, 24 en 31 maart: Tekstbegrip en interpretatie
7, 14 en 21 april: Karakter bewerking en beschrijving
28 april, 12 en 19 mei: Inleving en taboebeheersing
26 mei, 2, 9 en 16 juni: Theaterzang en beleving
23 en 30 juni: Improvisatietheater

Startdatum: dinsdag 3 maart
Tijden: 20.00 uur tot 22.00 uur
Locatie: Sociaal Culturele Vereniging Eureka
Kosten: 2,50 euro per les of 35 euro voor het hele programma

Algemene Leden Vergadering zaterdag 7 maart

Hierbij nodigen wij jullie allen uit voor de Algemene Leden Vergadering (ALV) 2009. Deze zal gehouden gaan worden in het (eet)café. Aanvang: 14.00 uur (we streven naar een eindtijd van 17.30 uur). We zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden om weer tot een voltallig bestuur te komen. Het huidige bestuur ziet er op dit moment als volgt uit:

Eildert Noorda (voorzitter)
Marlies Stuiver (penningmeester) – niet verkiesbaar
Martin Waninge (secretaris)
Jan Willem van Eijzeren (algemeen bestuurslid) – niet verkiesbaar
Ina Landzaat (algemeen bestuurslid).

Agenda:

Opening;
Mededelingen / ingekomen stukken;
Bespreking notulen ALV 27 september 2008
Jaarverslag: - tussentijds verslag Eureka;
- financieel jaarverslag 2008;
- bevindingen van de kascommissie;
- kiezen van de nieuwe kascommissie.
Pauze;
Beleidsplan; voorstel is om het beleidsplan 2008/2009 te handhaven.
Eventueel te behandelen schorsingen;
Verkiezing bestuursleden;
Rondvraag;
Sluiting.

Het stemmen tijdens de ALV gebeurt schriftelijk! Heb je toevoegingen op de agenda, of wil je jezelf aanmelden als kandidaat bestuurslid, meldt dit dan schriftelijk voor woensdag 4 maart via het postvak van de secretaris!

Alle jaarleden zijn van harte welkom. We hopen op een hoge opkomst!

Aanvang: 14:00 uur Alleen voor jaarleden

Muziek in de tent / Pannenkoeken van Ed
zondag 8 maart

In de muziektent deze maand wèl echt: Mary Had a Little Band. Dit belooft een sfeervol optreden met intieme luisterliedjes te worden, afgewisseld met sterke alternatieve pop. Met haar pure stem, eigen sound en mooie teksten weet Marianne altijd mensen te raken. De band vult haar perfect aan en samen geven zij aan elk liedje een eigen identiteit. Verschillende emoties komen tot uiting in zowel tekst als muziek en slepen de luisteraars mee, of ze nou willen of niet. In Eureka: de welbekende heerlijke pannenkoeken van Ed!

Aanvang: 14.00 uur Entree: gratis (in Eureka: lidmaatschap verplicht)

Concert: Planet Eyelash - Long Way Down - The Sedetives - No Good Around zaterdag 14 maart

Rock, punkrock, punk in rokjes, hoe het ook zij, de dames van Planet Eyelash weten hoe het moet! Deze band uit onze eigen oefenruimte zal samen met drie bevriende bands het podium beklimmen en je onderdompelen in een flinke dosis vette muziek. Voor een voorproefje van Planet Eyelash: Myspace.com/planeteyelash.

Aanvang: 21.30 uur Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)

Akoestische jamsessie maandag 16 maart

Iedere derde maandag van de maand trekken we de stekker eruit. Muziek op z’n puurst, zonder poespas. Geen effectjes, geen pedaaltjes. Bijna geen snoertjes en bijna geen kabeltjes. Kom, luister, speel (of niet) en geniet.

Aanvang: 21:30 uur Entree: gratis voor leden

Spirit II zaterdag 21 maart

In navolging op een ontzettend gezellige eerste editie van Spirit, waarbij iedereen verkleed was als zijn of haar god/idool/ideaal, is er vanavond een tweede ronde! Maar dan wel in een geheel ander jasje. We beginnen met… een mieniepleejbeksjoow! Van 21.30 uur tot ongeveer 23.30 uur. Inschrijven voor de mieniepleejbeksjoow is noodzakelijk en kan via de inschrijflijst die in Eureka komt te hangen, of via eurekaspirit@hotmail.com. De pleejbeksjoow wordt gevolgd door een heuse karaa-oowke (tot 03.00 uur). Ja, echt álles kan in Eureka! Er is zelfs een jury aanwezig en er zijn fantastische prijzen te winnen. Doe ‘ns gek, doe mee!

Aanvang: 21:30 uur Entree: 2,50 euro (excl. lidmaatschap)

Open Podium maandag 23 maart

Dit is de avond in Eureka dat alles kan. Iedereen kan op het podium komen en zijn of haar talenten laten zien en horen. Muziek, zang, dans, toneel, voordrachten, you name it. Je kunt je aanmelden via openpodium@eureka-zwolle.nl of op de avond zelf. Alleen komen kijken mag natuurlijk ook, want zonder publiek is het ook zo’n kale bedoening.

Aanvang: 20.30 uur Entree: gratis voor leden

Concert: Profuna Ocean + Swamp nouveau
zaterdag 28 maart

Profuna Ocean is een eigenwijze band die aan de ene kant in het sferische en progressieve spectrum van de muziek kan worden geplaatst, maar aan de andere kant ook niet te plaatsen valt binnen een bepaald muzikaal kader. Zij zullen je verrassen door de mooie, cleane, muzikale frases die van het ene op het andere moment met vlagen kunnen overgaan in stevige stukken rock. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de eerste CD die naar verwachting in maart/april zal verschijnen en speelt de band in veel wedstrijden door het land. Voor een muzikaal voorproefje kijk je op Myspace.com/profunaocean.

Eurosonic, De Melkweg en het Bevrijdingsfestival in Zwolle heeft de winnaar van de Oogst van Overijssel 2006, Swamp Nouveau reeds op haar naam staan en nu wordt Eureka daar nog even aan toegevoegd. Onmiskenbaar zijn de invloeden van Muse, Zita Swoon, Audioslave, Soulwax en Jeff Buckley. Deze vette band met haar geduchte live-reputatie sleurt je mee.

Aanvang: 21.30 uur Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)