PROGRAMMA VAN 1 MEI T/M 31 MEI 2009
Elektrische jamsessie maandag 4 mei

De sirenes door ’t hele land hebben weer geloeid als aankondiging van… de elektrische jam! Met twee nieuwe versterkers komt de muziek nu nóg beter tot z’n recht. Dus kom langs en hoor het zelf! En als je toch komt,
neem dan gerust wat vrienden mee. The more, the merrier.

Aanvang: 21:30 uur Entree: gratis voor leden

Theaterlessen
dinsdag 12, 19 en 26 mei

Vanaf dinsdag 3 maart zal Mieke in Eureka theaterlessen gaan geven. Deze theaterlessen zullen bestaan uit 6 verschillende onderdelen. Iedereen kan meedoen aan de lessen. Hiervoor hoef je geen ervaring te hebben met theater, affiniteit is echter wel erg gewenst. Je kan zelf kiezen welke lessen je het meeste aanspreken. Je kunt ook kiezen om het volledige programma te volgen.

Programma:
3 en 10 maart: Basis theater en stage presence
17, 24 en 31 maart: Tekstbegrip en interpretatie
7, 14 en 21 april: Karakter bewerking en beschrijving
28 april, 12 en 19 mei: Inleving en taboebeheersing
26 mei, 2, 9 en 16 juni: Theaterzang en beleving
23 en 30 juni: Improvisatietheater

Startdatum: dinsdag 3 maart
Tijden: 20.00 uur tot 22.00 uur
Locatie: Sociaal Culturele Vereniging Eureka
Kosten: 2,50 euro per les of 35 euro voor het hele programma

Muziek in de tent / Pannenkoeken van Ed
zondag 10 mei

In de muziektent: Breitner maakt alternatieve country, stemmige pop, rock en singer-songwriter muziek. De invloeden zijn divers, variërend van 50- en 60-er jaren pop, tot jaren 90 alternatief/shoegazer/noise met een gezonde dosis Americana. In Eureka loopt het water je in de mond bij de geur van Ed’s overheerlijke pannenkoeken.

Aanvang: 14:00 uur Entree: gratis

Concert CANCELLED!!!: Callisto + support Izah
woensdag 13 mei

HELAAS GECANCELLED!!!

Wegens een acute blindedarmontsteking van de zanger van Callisto is dit concert gecancelled

Concert: Bernard Brogue + support Lotte Jonker
vrijdag 15 mei

Bernard Brogue was pas 14 toen hij begon op te treden als muzikant. Hij is een graag geziene artiest in ons land en wisselt dit graag af met Schotland, want ook daar is hij veelgevraagd. Op deze avond zal hij samen met zijn percussionist een set ten gehore brengen die de rust en warmte van een ware singersongwriter behelst. Alvast een voorproefje: www.myspace.com/brogue.
Lotte Jonker is al sinds jaar en dag aan het dichten. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Zo is zij in 2008 gekozen tot huisdichter van Hogeschool Windesheim en laat zij met enige regelmaat haar kunsten horen in verschillende settings. Voor geïnteresseerden: Op dit moment hangt er een huisdichtersexpositie, met onder andere enkele van haar gedichten, in het Mediacentrum van Windesheim.

Aanvang: 21:30 uur Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)

Breakbaar 2 - Drum 'n Bass zaterdag 16 mei

Deze maand alsnog drum ‘n bass in Eureka (verplaatst van april). In januari trok Breakbaar 1 meteen een uitverkochte bovenzaal, dus er is nog steeds een grote groep liefhebbers. Voor hen deze keer: Fluxus, Brainstorm, Ben L, The Chronic en Lukast vs Orthobox.
Kom op tijd want het programma begint vroeg!!

Aanvang: 21:30 uur Entree: 3,50 (excl. lidmaatschap)

Akoestische jamsessie maandag 18 mei

Iedere derde maandag van de maand gaan in de Bovenzaal de stekkers eruit: tijd voor de akoestische jamsessie! Met een kaarsje op tafel en een drankje voor je neus: geniet van de sfeer en van pure muziek.
Pak je gitaar, je djembé, je harp, je wát-dan-ook en speel lekker mee!

Aanvang: 21:30 uur Entree: gratis voor leden

Concert: Soulburn - The Analog Project
vrijdag 22 mei

Soulburn is een stevige rockband uit Zwolle, met voorbeelden als Nickelback en Alter Bridge, die je vanavond een krachtig stoofpotje voorschotelen van lekkere gitaarriffs en fijne solo’s. Wil je even voor-luisteren?
Check dan www.myspace.com/officialsoulburn.
De Nijmeegse band The Analog Project staat garant voor Rock met de hoofdletter R. Met hun energieke podiumpresentatie en overtuigende rocksongs zijn we ervan overtuigd dat je je niet hoeft te vervelen vanavond! Kijk op www.myspace.com/theanalogproject voor het welbekende tipje van de sluier.

Aanvang: 21:30 uur Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)

Open Podium maandag 25 mei

Elke maand weer een boeiend en verrassend programma en
elke maand de mogelijkheid om je talenten te laten horen.
Kom solo, kom met een groep, kom met een band, wat jij wil of wat jullie willen! Theater, gedichten, muziek, verhalen, stand-up comedy, het komt allemaal langs op het Open Podium. Je kunt je aanmelden via openpodium@eureka-zwolle.nl of op de avond zelf.
Wees welkom en neem vooral wat vrienden mee!

Aanvang: 20:30 uur Entree: gratis voor leden

Concert: Deadbeat vs. Treatment
zaterdag 30 mei

Concert: Deadbeat vs. Treatment, zaterdag 30 mei
Deadbeat is een melodische metalband uit Enschede, met duidelijke emo- en hardcore invloeden. Hun debuut EP 'Redefinition' is in maart 2008 uitgekomen en goed ontvangen door verschillende platenmagazines. In september 2008 begon de samenwerking met vocalist Donovan en vanaf dat moment knalde de machine genaamd Deadbeat strakker, sneller en harder dan ooit! Voor een voorproefje van Deadbeat check: www.deadbeat.nl
Treatment is een band met een moeilijk te labelen stijl, die het beste worden omschreven als een 80's crossover metalcore with a touch of emo. Ze beloven een strakke live-show, dus komt en checkt het uit! Voor een voorproefje van Treatment: www.treatment-band.nl

Aanvang: 21:00 uur Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)

Concert: Marissa Nadler
zondag 31 mei

In samenwerking met Minstrel Music presenteren we vanavond: Marissa Nadler! De Amerikaanse brengt ons muziek om bij weg te dromen: ambient, shoegaze, Americana. Met alleen haar prachtige, zachte stem en haar akoestische gitaar - af en toe gecombineerd met een piano en wat elektronische geluiden - weet ze je tot in je binnenste te raken. Heerlijke, relaxte achteroverzakmuziek. Een betere manier om je weekend af te sluiten is er niet. Aanrader! Als je nog niet overtuigd bent: www.myspace.com/songsoftheend.

Aanvang: 20:30 uur Entree: 7,50 euro (excl. lidmaatschap)