PROGRAMMA VAN 1 JUNI T/M 30 JUNI 2009
Theaterlessen
dinsdag 2, 9, 16, 23 en 30 juni

Vanaf dinsdag 3 maart zal Mieke in Eureka theaterlessen gaan geven. Deze theaterlessen zullen bestaan uit 6 verschillende onderdelen. Iedereen kan meedoen aan de lessen. Hiervoor hoef je geen ervaring te hebben met theater, affiniteit is echter wel erg gewenst. Je kan zelf kiezen welke lessen je het meeste aanspreken. Je kunt ook kiezen om het volledige programma te volgen.

Programma:
3 en 10 maart: Basis theater en stage presence
17, 24 en 31 maart: Tekstbegrip en interpretatie
7, 14 en 21 april: Karakter bewerking en beschrijving
28 april, 12 en 19 mei: Inleving en taboebeheersing
26 mei, 2, 9 en 16 juni: Theaterzang en beleving
23 en 30 juni: Improvisatietheater

Startdatum: dinsdag 3 maart
Tijden: 20.00 uur tot 22.00 uur
Locatie: Sociaal Culturele Vereniging Eureka
Kosten: 2,50 euro per les of 35 euro voor het hele programma

Concert: Erwin Nyhoff + support: Mirna’s Fling
vrijdag 5 juni

Een groot talent leek verloren te zijn gegaan. Al enige tijd werd er geen nieuws meer vernomen van hem. Een politiebericht uitvaardigen leek nog het beste. Gezocht: Erwin Nyhoff, ex-Prodigal Sons, zanger/gitarist/liedjesschrijver, langharig en bruine ogen. Plotseling duikt zijn naam weer op als soloartiest. Met Take Your Time gaat Nyhoff nu een weldoordachte doorstart maken. Op 5 juni is Erwin Nijhoff weer even terug in zijn oude wijk Assendorp voor een akoestisch solo-optreden in de bovenzaal van Eureka. Om het publiek op te warmen zal Arjan Hoeksta, ook wel bekend onder de naam Mirna’s Fling, een paar van zijn prachtige zelfgeschreven nummers laten horen.

Aanvang: 20.30 uur Entree: 6 euro (excl. lidmaatschap)

Feest: TKZ ontspoort zaterdag 6 juni

Op zaterdag 6 juni is het derde feest van TKZ een feit. Voor deze gelegenheid halen we weer alles uit de kast. Vette deco en heerlijke muziek. Voor deze editie is het thema TKZ Ontspoort!! TKZ laat Eureka vibreren als nooit tevoren met een line-up om je vingers bij af te likken: Op TKZ Ontspoort zal Saint (Zodkiak Commune) zich van zijn hardere kant laten horen. Al vele jaren draait hij met de Zodiak Commune, het Eindhovense acid/technosoundsystem dat al meer dan 15 jaar garant staat voor de vetste undergroundfeesten en festivals. Nu dus in Eureka in Zwolle! Jehuda (myspace.com/technojehuda) brengt energie en harde techno samen en zal deze avond pure verwennerij brengen. De avond wordt compleet gemaakt met de diepe harde beats van Vicious (TKZ) en rauwe sounds van Dopey (TKZ). Daarbovenop wordt alle muzikale geweld overgoten met de indrukwekkende visuals van VJ Buck Rogers.

Aanvang: 22:00 uur (deur sluit om 01:00 uur). Entree: 5 euro (excl.lidmaadschap). Vroege vogels betalen de helft! (tot 00:00 uur!!)
Let op: VOL=VOL, dus kom op tijd!!

Beachcruiser Bike Cruise zondag 7 juni

Voor de liefhebbers van beachcruisers, lowriders, lowglides, chopperbikes, ratrods, pedalscrapers en meer van dergelijke unieke bikes is er een 1e cruise uitgestippeld in en rondom Zwolle. Tip: zorg voor de innerlijke mens en neem wat te eten en te drinken mee. Aan de cruise kun je gratis meedoen!

Verzamelen : 12.00 uur op het Assendorperplein (Eureka doet haar deuren hiervoor speciaal open)
Start Cruise: 13.00 uur, Eind: 18.00uur op het Assendorperplein (mogelijkheid om wat na te praten en na te drinken in Eureka)

Concert: Lonneke Lenferink vs. Daddy’s Dodge
vrijdag 12 juni

CANCELLED!!!

Helaas is het concert van Lonneke Lenferink en Daddy's Dodge wegens omstandigheden afgelast... Wij vinden dit erg jammer en zullen proberen om een nieuwe datum te prikken in augustus met La Lenferink. Houd de site/nieuwsbrief/Hyves in de gaten dus!


Concert: Angercore + support act
zaterdag 13 juni

CANCELLED!!!

Jammer genoeg moeten we mee delen dat door omstandigheden het concert van Angercore is gecancelled.Muziek in de tent / Pannenkoeken van Ed
zondag 14 juni

In de muziektent: SalsaSwoll is dé salsaband uit de omgeving Zwolle, bestaande uit tien professionele musici. De band is met zangeres Anna Popma in staat om het publiek op te zwepen en mee te slepen in de zwoele ambiance die de muziek met zich meebrengt. Met een spetterende 4-mans blazerssectie en spectaculaire percussie zorgt SalsaSwoll voor een onvergetelijke avond waarbij het publiek niet stil zal blijven zitten. In Eureka: de fameuze overheerlijke pannenkoeken van Ed.

Aanvang: 14.00 uur Entree: gratis (in Eureka: lidmaatschap verplicht)

Akoestische jamsessie maandag 15 juni

En ook op de derde maandag van de maand kun je in de Bovenzaal terecht voor een lekker potje jammen.
Dit keer op z’n akoestisch! Puur en eerlijk, zonder knoppen en snoeren.

Aanvang: 21:30 uur Entree: gratis voor leden

Concert: Greyhound Blues Band vrijdag 19 juni

Een fantastische ritmesectie, twee alleskunners op gitaar en een prachtige bluesstem maken de Greyhound Blues Band tot een zeer complete band, die spelen zoals ‘doggone’ blues hoort te klinken. Ook buiten Nederland is deze Drentse band met succes op de diverse bluespodia te vinden zoals in Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland.

Aanvang: 22.30 uur Entree: 5,00 (excl. lidmaatschap)

Open Podium maandag 22 juni

Het is de vierde maandag van de maand, dus de Bovenzaal staat weer in het teken van de podiumkunst! Alle vormen daarvan zijn welkom: muziek, gedichten, verhalen, comedy, alles kan en alles mag. Kom genieten of doe mee! Je kan je vooraf opgeven via openpodium@eureka-zwolle.nl of op de avond zelf.

Aanvang: 20:30 uur Entree: gratis voor leden

Concert: Overgrown vs
The Trailer Trash Tremblers
zaterdag 27 juni

Rock ‘n roll in Eureka! Als viermansformatie maken The Trailer Trash Tremblers een mix van country, cowpunk, hillbilly en southern rock. Geinige countrybaksels en scheurende stampers, hoempatrash en zwerfstenen muziek. Countryfueled rock ’n roll, of rawk ‘n roll zoals ze het zelf noemen. Het repertoire bestaat uit eigen werk met een enkele cover. O.a invloeden van Motorhead, Lynyrd Skynyrd en Johnny Cash zijn hoorbaar. Hun debuutschijf is in mei 2007 verschenen en heeft al veel positieve reacties mogen ontvangen. Maar deze countryrockers zijn vooral live op hun best! www.trailertrashtremblers.com.
Neem een beetje rock n roll, een snuifje punk en een grote eetlepel hardrock, mix het door elkaar en samen krijg je Overgrown.
Ook deze act komt het beste tot z’n recht live, dus kom en oordeel zelf! www.myspace.com/overgrown.

Aanvang: 21:30 uur Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)