PROGRAMMA VAN 1 SEPTEMBER T/M 30 SEPTEMBER 2009

Eureka's Filmcafé dinsdag 1, 8, 15, 22 en 29 september

Vanaf dinsdag 1 september start Eureka weer met een fijne filmavond! Onder de naam Eureka's Filmcafé draaien we iedere dinsdagavond een film, beneden in het eetcafé, tijdens het kroegje. 

Programma:
1 september: Ex drummer
8 september: Sonnenallee
15 september: Les Triplettes de Belleville
22 september: The Fall
29 september:Un long dimanche de fiancailles

Aanvang: 21:00 uur Entree: gratis voor leden

Legendary Minstrel Sessions:
Henry’s Funeral Shoe
zondag 4 september

Opnieuw slaan Minstrel Music en Eureka de handen ineen voor een tweede Legendary Minstrel Session. Ditmaal om een nieuwe loot aan de rock-n-roll boom in de spotlights te zetten. Liefhebbers van de Black Keys, White Stripes of Jon Spencer Blues Explosion kunnen hun hart ophalen bij Henry’s Funeral Shoe uit Wales. De door de broers Clifford in 2008 opgerichte band laat zich ondermeer inspireren door de platenkast van hun ouders. De rocksound van bands als Who en Creedence Clearwater Revival, maar ook invloeden van Led Zeppelin sijpelen door hun muziek heen. Het is echter geen eenvoudige kopie wat je hoort. Daarvoor zijn de fraai gesmede songs te eigenzinnig. Het rauwe stem- en gitaargeluid van Aled en het creatieve drumwerk van Brennig maken dat dit duo met zijn opvallende songs in zeer korte tijd een eigen plek heeft weten te veroveren aan het psychedelische bluesrock firmament. Ook voor een akoestisch countryliedje draaien ze hun hand niet om. Don’t lose the rhythm!

De Utrechtse band The Stilettos zal als voorafje een paar nummers spelen van hun nieuwe plaat. Dit trio deelt de passie voor noisy as hell punk rock 'n roll, dus wees gewaarschuwd..!

Aanvang: 20:30 uur Entree: 7,50 euro (excl. lidmaatschap)

Concert: Monokino zaterdag 5 september

De muziek van dit trio dat door het leven gaat onder de naam Monokino laat zich moeilijk in een hokje plaatsen, maar je zou ’t kunnen omschrijven als een mix van elektropop, indie en wave. Licht-ironische teksten en aanstekelijke melodieën met een flinke dosis synthesizermadness. Afwisselend, eigenzinnig, inventief en bruisend van de energie! De vergelijking wordt getrokken met Placebo, maar ook met New Order. De elektronische muziek in Nederland heeft er een goeie bij! You’ll love it!

Aanvang: 22:00 uur Entree: 7,50 euro (excl. lidmaatschap)

Jamsessie maandag 7 september

De sirenes hebben geloeid, het is weer de eerste maandag van de maand: jam it up! Kom langs en laat je horen. Kom met vrienden en/of ontmoet anderen met dezelfde liefde voor muziek. Interactie in een fractie!

Aanvang: 21:30 uur Entree: gratis voor leden

Uitreiking Erfgoedprijs Zwolle - Kampen 2009
vrijdag 11 september

Voor de renovatie van de Muziektent op het Assendorperplein hebben de vrijwilligers die daaraan hebben meegeholpen de Erfgoedprijs Zwolle – Kampen 2009 in de wacht gesleept. En daar hoort natuurlijk een fijn feest bij! Het programma is als volgt:
15.30 uur: Live Jazz - Trio/kwartet o.l.v. Henk Zomer
15.45 - 16.30 uur: Toespraak wethouders Cnossen en Adema,
uitreiking Erfgoedprijs
16.30 uur: Surinaams/Indisch/Turks buffet met live optreden
band Jazzmatic
20.00 / 21.00 uur Sluiting

Entree: gratis

Muziek in de Tent / Pannenkoeken van Ed
zondag 13 september

Helaas hebben we een foutje gemaakt in de vorige editie, maar ditmaal écht: In de tent een verbluffend goede Big Band die in staat is met een verpletterende timing zowel fluisterzacht als spetterend hard te spelen. Een concert van JazzArt leidt onvermijdelijk tot een feest, waarbij zowel het publiek als de muzikanten met volle teugen genieten. In Eureka: de superlekkere pannenkoeken van Ed.

Aanvang: 14.00 uur Entree: gratis (in Eureka is lidmaatschap verplicht)

Talentenfestival Assendorperplein en Muziektent
zaterdag 26 september

15.00 uur: Kindertalentenfestival; kinderen van 6-12 jaar kunnen zich opgeven als ze met zang, muziek en/of dans iets willen laten zien.
17.00 uur: Ontmoetingsmaaltijd; elke deelnemer neemt zijn/haar lievelingsgerecht mee, doel is om elkaar en elkaars eten te ontmoeten.
20.00 uur: Jongerentalentenfestival; jongeren tussen 12-25 jaar kunnen zich opgeven om iets te laten zien van zang, muziek, dans, dj of een combinatie daarvan. Optreden Meander Bigband.
Meer info via Mink de Vries, email: devriesvrolijk@tiscali.nl.

Entree: gratis

Open Podium maandag 28 september

De vierde maandagavond van de maand betekent in Eureka: Open Podium! De avond voor de podiumkunst. Alles wat kán op een podium, mág ook. Zang, dans, muziek, theater, comedy, poëzie, voordrachten, noem maar op. Kom langs en geniet of doe mee! Je kunt je vooraf aanmelden via openpodium@eureka-zwolle.nl of op de avond zelf.

Aanvang: 20:30 uur Entree: gratis voor leden


TKZ IV – Ongehoord! zaterdag 3 oktober

Het is alweer de vierde keer dat Techno Kollektief Zwolle van zich laat horen... Dit keer gaan we de klanken en sferen oproepen uit de diepe en duistere underground van de hele pure techno. Zoals altijd begeleid door vette visuals en dikke deco. Voor meer info, check de flyer of de hyves op http://thekaazet.hyves.nl. Wees erbij!

Aanvang: 22.00 deur, eind: 02.45 uur (deur sluit: 01:00 uur)
Entree: 5 euro (excl. lidm.schap)