PROGRAMMA VAN 1 APRIL T/M 30 APRIL 2010
Eureka's Filmcafé iedere dinsdag

6 april Blow up
13 april Pecker
20 april Candy
27 april Sansa

Aanvang: 20:00 uur Entree: gratis voor leden

Legendary Minstrel Sessions • Lisa o Piu
zaterdag 3 april

Lisa o Piu bestaat uit de Zweedse singer-songwriter Lisa Isaksson en haar band Piu. Op jonge leeftijd redt Lisa de oude gitaar van haar moeder van een weggestopt leven op zolder en begint zij te experimenteren met haar stem en liedjes. Na de release van de eerste single in 2008 volgt een tour door Engeland en in 2009 hun debuutalbum ‘When this was the Future’. Geleid door Lisa’s verfijnde zang brengen zij intieme, feeërieke folk met een vleugje psychedelica á la Fairport Convention en Pentangle. Het lijkt dat Lisa de poort heeft gevonden naar de geheime wereld waar ook grootse zangeressen als Sandy Denny, Joni Mitchell en Vashti Bunyan zijn geweest. Vanavond haar enige optreden in Nederland! De voorprogramma’s worden verzorgd door Birch Book (In Gowan Ring) en DeYoung & Kim (& Paul), die hun liefde voor mystiek, symboliek en romantische dromen zullen bezingen.

Aanvang: 20.30 uur • Entree: 7,50 euro (excl. lidmaatschap)


Muziek in de tent/Pannenkoeken van Ed
zondag 11 april

In de Muziektent trakteren De Fokkers je op een portie onversneden ska/punk/rock ’n roll op z’n Fokkers. Ze staan garant voor een spetterend optreden, dus wees gewaarschuwd! In Eureka bestel je een lekkere pannenkoek van Ed om het feest compleet te maken.

Aanvang: 14:00 uur • Entree: gratis, maar in Eureka in lidmaatschap verplicht

Metalnight: Burial Earth, Exhale, Massive Assault
vrijdag 16 april

Het is alweer een tijdje geleden dat er stevige metal op het program stond bij Eureka. Daarom vanavond 3 keer snoeihard en uit alle hoeken een frontale aanval op je trommelvliezen voor één zacht prijsje. Om het goed te maken.
Burial Earth trapt af met een mix van black, death, thrash en viking metal. Na veel ervaring te hebben opgedaan in binnen- en buitenland waren er wat bandwisselingen. Een verbeterde sound en de opgedane ervaring resulteerden in een mooi tourschema voor 2010.

Massive Assault brengt je old skool death metal met het geluid van de vroege jaren ‘90. Shows met Entombed, Gorefest en The Red Chord geven de status van de band aan, die hun platen uitbrengt op het Zwolsche Crash Landing Records.

De Zweden van Exhale spelen een keiharde, megasnelle en superstrakke mix van death/grind en je zult begrijpen waarom verschillende bandleden in hun andere bands al overtuigden op Neurotic Deathfest, Fear Dark Festival en Maryland Deathfest. Fans van Nasum en Rotten Sound mogen dit absoluut niet missen! Voorproefje: Myspace.com/burialearthofficial, Myspace.com/massiveassault, Myspace.com/exhaleswe.

Aanvang: 20:00 uur • Entree: 6 euro (excl. lidmaatschap)

TKZ Verduistert! zaterdag 17 april

Eureka verkeert vanavond in duistere sferen tijdens het vijfde feest van ons Zwolse technokollektief! Hiermee zetten ze gelijk de toon voor dit jaar. TKZ is hard bezig meer continuïteit te leveren aan het Zwolse publiek. Tijdens deze editie zal de meester van de duistere techno Bas Mooy de avond in stijl afsluiten. Bekend van zijn kwalitatief hoogstaande Ableton sets, waarin bijna constant 3-4 tracks draaien, mag je een onstopbare trein van duistere techno verwachten. Sub Zero uit Enschede zorgt ervoor dat die trein al lekker op gang komt. Met optredens op Hemelrave en andere feesten in en rond Enschede, een eigen live internet radioshow en een release op 033 Recordingz, is hij goed op weg zijn naam te vestigen. Residents Maligne en Vicious warmen het publiek op met heerlijke off beat en dark techno op een wijze die bekend is bij Zwolse techno fanaten. Ook mogen we op deze avond weer genieten van de overweldigende en oogstrelende visuals van het VJ collectief Buck Rogers. Voorproefje: Basmooy.com, Subzerotechno.com, Myspace.com/djmaligne, Myspace.com/djay_vicious. Voor de kunsten van VJ Buck Rogers check je vast Myspace.com/elbuckorogeras. Tip: kom op tijd!!! Kaartjes reserveren? Stuur dan een mailtje met je naam en postcode en of je al lid bent van Eureka, naar: tkz@live.nl (max. 2 kaartjes op naam). Gereserveerde kaartjes moeten worden opgehaald voor 00.30 uur!! Hierna worden ze weer vrijgegeven.

Aanvang: 22.00 uur • Entree:7,50 euro (excl. lidmaatschap)

Eureka & ArtEZ: M.O.O.I. woensdag 21 april

Kunstacademie ArtEZ en Eureka smelten samen voor een geweldig feest: 3 verdiepingen bomvol dikke techno & house dj’s met als thema M.O.O.I. (Macaber Opzichtig Ordinair Innerbeauty). Verder zullen er live bandjes zijn en zal Eureka ondergedompeld worden in een prachtige droomwereld. Kom vooral verkleed, bijvoorbeeld als een pauw of juist als een dikke Amerikaan. Kom op tijd of haal een kaartje van te voren om teleurstellingen te voorkomen!

Aanvang: 21:00 uur (tot 03:00 uur!, deur sluit om 01:00 uur) • Entree: 5 euro (excl. lidmaatschap)

3VerdiepingenJam vrijdag 23 april

Vanavond jamsessies verdeeld over alle drie verdiepingen van Eureka(!) met vele muzikanten van binnen en buiten Zwolle. Beneden in het eetcafé klinkt volop semi-akoestische muziek en terwijl Achterbaks.org in de chill de elektronika laat heersen, wordt er in de bovenzaal stevig elektrisch gejammed. Alle jams zullen opgeluisterd worden door diverse optredens en performances. Voor alle jams geldt: neem je eigen instrument mee! Meedoen? Meld je aan via: jamsessie@eureka-zwolle.nl of jamsessie@achterbaks.org en hou beide websites in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Aanvang: 21.30 uur • Entree: 4 euro (excl. lidmaatschap)

Concert: Stilettos met Crackbrained Serenaders
zaterdag 24 april

Lekkere vette punk garage barbecue in Eureka! Crackbrained Serenaders en Royal Turds met hun mix van punk, orgel garage pop en eigenmaakte Dixiegas BBQ sauce doen de sandwich dance met onze helden van de Stilettos! De bands hebben een LP en een aantal singles, waaronder een split met de Stilettos, uitgebracht op Red Lounge Records, home of the hits! Voorproefjes: Myspace.com/themstilettos, Myspace.com/crackbrainedserenaders, Myspace.com/royalturds, Myspace.com/redloungerecords.

Aanvang: 20.30 uur • Entree: 6 euro (excl. lidmaatschap)

Open Podium woensdag 28 april

In verband met de drukte rond Koninginnedag op het Assendorperplein gaat het Open Podium vanavond helaas niet door!! Volgende maand ben je natuurlijk weer van harte welkom om te genieten van de acts of om zelf het podium op te klimmen.

Koninginnedag
vrijdag 30 april

In samenwerking met de Enk, Moskee Ulu Camii en de scouting Zwolle organiseert Eureka vandaag, net als ieder jaar, een groots feest op het Assendorperplein! ‘s Ochtends eerst de traditionele kindervrijmarkt en ’s middags kun je onder andere op ’t plein terecht voor een gameconsole tijdmachine, meeleeftheater met Mathijs v/d Molen, een Curvesdemo, capoeiraworkshop/-demo, theaterstuk van de Jonge Honden en een rapworkshop. Ook is er de kinderboerderij, een springkussen, Koud Kunstje is erbij en er wordt weer geschminkt!

Het avondprogramma ziet er als volgt uit:
17:00 uur Tube riders
18:00 uur Turkse act (pinar trio)
19:00 uur B4Q winnaar
20:15 uur De Jeroen Sweers boogie woogie band
21:30 uur Mdungu

Afterparty Eureka is in volle voorbereiding.Bekijk hier onze oude programmering:
1 maart t/m 31 maart 2010
1 februari t/m 28 februari 2010
1 januari t/m 31 januari 2010
1 december t/m 31 december 2009
1 november t/m 30 november 2009
1 oktober t/m 31 oktober 2009
1 september t/m 30 september 2009
1 augustus t/m 31 augustus 2009
1 juli t/m 31 juli 2009
1 juni t/m 30 juni
1 mei t/m 31 mei 2009
1 april t/m 30 april
1 maart t/m 31 maart 2009
1 februari t/m 28 februari 2009
1 januari t/m 31 januari 2009
1 december t/m 31 december 2008
1 november t/m 30 november 2008
1 oktober t/m 31 oktober 2008
1 september t/m 30 september 2008

1 augustus t/m 31 augustus 2008
1 juli t/m 31 juli 2008
1 juni t/m/ 30 juni 2008
1 mei t/m 31 mei 2008
1april t/m 30 april 2008
3 maart t/m 31 maart 2008
4 februari t/m 29 februari
7 januari 2008 t/m 28 januari 2008
10 december 2007 t/m 6 januari 2008