PROGRAMMA MAART 2013
Reggaeton Party – To the MAXX
vrijdag 1 maart

Na het grote succes van de reggaetonparty van 25 januari, begint het nu een maandelijks feestje te worden. Vanavond organiseert Eureka in samenwerking met Dancehall Urban Connect weer een reggae- en dancehall party, ‘to the MAXX’! DJ Ruffa Damn en DJ G-Money brengen je vanavond the best of the best reggae en dancehall music.

Aanvang: 22:30 uur (tot 03:00 uur, deur sluit om 01:00 uur!) | Entree: € 4,-

Johnny Cash live Cover-Night
zaterdag 2 maart

Omdat we de Johnny Cash-week niet kunnen afsluiten zonder live-muziek, hebben we 2 hele leuke acts geboekt:
MEMORY ECSTACY: een akoestisch gelegenheidsproject van Henri Vogelzang en Hannie Donker, 2 getalenteerde muzikanten uit Zwolle en Almere. Zij leerden elkaar kennen aan de opleiding Creatieve Muziektherapie in Utrecht en hebben een bijzonder goede muzikale klik, zoals eerder al te horen was tijdens het Open Podium van Eureka: http://vimeo.com/27029301
Voor deze gelegenheid spelen zij een half uur hun eigen selectie covers van Johnny en June Carter Cash.

De JOHNNY CASH COVERBAND op deze avond bestaat uit Hans Hubbers (zang en gitaar), Niels Stremmelaar (zang en gitaar), Peter Bender (bas) en Dick Rietberg (drums). Wederom een getalenteerd maar ook zeer ervaren gezelschap dat de up-tempo nummers graag afwisselt met een ballad tussendoor. Voor ieder wat wils, dus!

Aanvang: 20:30 uur | Entreeprijs tba.

Jamsessie maandag 4 maart

Vanavond weer de bekende formule: jamsessie in de bovenzaal op de dag dat de sirenes loeien! Alle instrumenten, genres en niveaus zijn van harte welkom. Dus hup, beklim die trappen en kom gezellig een potje jammen. En vergeet je muzikale vrienden niet mee te nemen.

Aanvang: 21:00 uur • Entree: gratis

CrisisEetcafé iedere dinsdag

Goed eten hoeft niet duur te zijn. Een simpele, lekkere maaltijd voor maar €4, waar vind je dat nog?! In Eureka, dat is waar. Wij helpen je de crisis door! Reserveer wel even op tijd (uiterlijk 14:00 uur zelfde dag) als je mee wilt eten.

Aanvang: 18:30 uur • Kosten: € 4,-

Cinema Eureka iedere dinsdag

Iedere dinsdagavond kun je in de bovenzaal genieten van een film of documentaire.

Queen of the Sun – What are the bees telling us? (docu)
dinsdag 5 maart

Deze documentaire wordt vertoond in samenwerking met Transition Town Zwolle. Queen of the Sun - What are bees telling us? onderzoekt de achtergronden van de bijencrisis. Hoe kunnen wij lering trekken uit de bijensterfte die zich momenteel voltrekt? De film laat zien hoe het lot van mensen en bijen van oudsher met elkaar verbonden is en vormt een fascinerend en hartverwarmend pleidooi voor een andere aanpak. Filmmaker Taggart Siegel, bekend van de film The Real Dirt on Farmer John, laat naast de bijenhouders ook Michael Pollan, Vandana Shiva en Gunther Hauk aan het woord. De film haalt niet alleen de problemen aan maar wijst ook de nieuwe richting naar een cultuur in balans met de natuur. Na de film praten we verder met een bijenexpert en er zal nagepraat worden over wat wij zelf kunnen doen om de bij te helpen.

Het programma verder deze maand
:
12 maart: There Will Be Blood
19 maart: Wall-E
26 maart: Constant Gardener

Facebook-pagina van Cinema Eureka

Aanvang: 20:00 uur • Entree: gratis

Concert: Hillbilly Rawhide
dinsdag 5 maart

Braziliaanse hillbillymuziek, je kan het zo gek niet verzinnen of het bestaat. En deze band bestaat zelfs al iets meer dan 10 jaar, oorspronkelijk bivakkerend in de Braziliaanse stad Curitiba. In maart 2013 starten ze aan hun Europese tour en is Eureka één van de eerste podia die ze aandoen. Tijdens deze tour presenteert de band zijn laatste album, Ten Years on the Road. Wat je kan verwachten? Een mix van country, hillbilly, western, boogywoogy, honkytonk, psychobilly, bluegrass, rock ’n roll en blues. Op z’n Braziliaans. Meer info over de band vind je op www.hillbillyrawhide.com.br.

Aanvang: na de docu van Cinema Eureka, +- 21:30 uur  |  Entree: € 4,-

MuziekDVD in 't café iedere donderdag

Een groots, legendarisch, meeslepend of gewoon goed concert op groot scherm in het eetcafé. Hele prima achtergrond voor je kroegavond! De artiesten van deze maand:
7 maart: Willy DeVille
14 maart: Lucinda Williams
21 maart: David Bowie
28 maart: Patti Smith

Aanvang: 22:00 uur • Entree: gratis

Eureka’s Arcadium III -  LOAD YOUR OLD MEMORY & SAVE NEW ONES
dinsdag 5 maart

Old-school game-party in de bovenzaal! Ben je opgegroeid met multiplayer games op beeldbuizen? 8-/16-/64-bit consoles? Nachten doorhalen al gamend op de bank met je maten? Haal je herinneringen op en maak nieuwe in de inmiddels 4de editie van deze game-party! Consoles: Nes, Snes, PSX, N64 en Gamecube, maar ook Atari, Megadrive, Xbox 360 en Wii. Qua games is er dit keer weer een andere mix dan de vorige, wat oude bekende games, zoals Duck Hunt en Mario, die doen we nog een keer, maar ook de Wii komt aan bod. En zelfs de muziek van de avond is helemaal in stijl: 8-bit muziek van DJ’s Da Dude en Henny Houseman!

Aanvang: 20:00 uur (tot 03:00 uur, deur sluit om 01:00 uur!)  |  € 5,-

Muziek in de Tent/Pannenkoeken van Ed
zondag 10 maart

Het zonnetje waagt zich voorzichtig wat vaker in het openbaar en de temperatuur loopt geleidelijk op, dus Muziek in de Tent is weer terug op het plein! Fijn. Op deze eerste buiteneditie van 't jaar staat Basement Bigband Feat Lonneke Lenferink in de muziektent. In Eureka bakt Ed natuurlijk als vanouds weer zijn geweldige pannenkoeken! En ze kosten maar €3.-. Prima te doen toch?

Aanvang: 14:00 uur  |  Entree: gratis

Whisk(e)y-proeverij vrijdag 15 maart

Vlak voor St. Patrick’s Day gaan wij nog even flink vloeken in de kerk. Dit doen we met een proeverij waarbij je niet alleen whiskey (de Ierse variant), maar ook whisky (de Schotse variant) van deze veelzijdige sterke drank krijgt aangeboden. Speciaal namens Café de Abdij komt co-eigenaar en whisk(e)y-kenner Ruud Korteschiel ons het verhaal bij 6 verschillende toppers vertellen en laten proeven in combinatie met een bijpassend hapje. En onze eigen Dick Bakker zorgt voor de sigaren. Speciaal uit Grafhorst, speciaal voor echte liefhebbers! Afgezien van de whisk(e)y wordt er vanavond (net als normaalgesproken) geen sterke drank geschonken. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer direct als je interesse hebt!

Aanvang: 21:30 uur | Entree: € 25,-

Concert: The Maureens, Breitner
zaterdag 16 maart

Breitner en The Maureens zijn ambitieuze gitaarpopbands die behoorlijk in de lift zitten. Zo zijn beide bands recent 3v12 Hollandse Nieuwe geweest en is de begin dit jaar uitgebrachte derde EP van Breitner zeer goed ontvangen. The Maureens zullen naar verwachting in het voorjaar van 2013 hun debuutalbum uitbrengen. The Maureens refereren met meerstemmige zang en door Big Star en Beach Boys geïnspireerde nummers brengen je alvast een klein stukje zomer, zo tegen het eind van deze winter. Breitner is wat herfstiger van karakter, maar de temperatuur blijft dankzij de warmte van hun Americana/Westcoastpop-sound zeker ook boven nul. Beide bands bestaan uit zeer ervaren muzikanten die garant staan voor prachtig uitgevoerde en sfeervolle gitaarpop.

Aanvang: 21:00 uur (deur open: 20:30 uur)  |  € 5,-

Lentefeest vrijdag 22 maart

Vlak voor St. Patrick’s Day gaan wij nog even flink vloeken in de kerk. Dit doen we met een proeverij waarbij je niet alleen whiskey (de Ierse variant), maar ook whisky (de Schotse variant) van deze veelzijdige sterke drank krijgt aangeboden. Speciaal namens Café de Abdij komt co-eigenaar en whisk(e)y-kenner Ruud Korteschiel ons het verhaal bij 6 verschillende toppers vertellen en laten proeven in combinatie met een bijpassend hapje. En onze eigen Dick Bakker zorgt voor de sigaren. Speciaal uit Grafhorst, speciaal voor echte liefhebbers! Afgezien van de whisk(e)y wordt er vanavond (net als normaalgesproken) geen sterke drank geschonken. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer direct als je interesse hebt!

Aanvang: 21:30 uur | Entree: € 25,-

Algemene Ledenvergadering zaterdag 23 maart

eder jaar is er voor de jaarleden van Eureka de ALV, waarbij een nieuw bestuur wordt gekozen en de lopende zaken worden besproken. Erg belangrijk, want er worden belangrijke keuzes gemaakt!
 
De (voorlopige) agenda ziet er als volgt uit:
- Opening
- Mededelingen
- Vaststellen notulen
- Ingekomen stukken
- Jaarverslag
- Sanctiebeleid
- Beloningsbeleid
- Rookbeleid
- Uithangbord Grolsch
- DJ-plateau in het eetcafe
PAUZE
- Beleid/aktieplan 2013-2014
- Verkiezing nieuw bestuur
- Rondvraag
- Sluiting

Aanvullingen op deze agenda zijn natuurlijk nog mogelijk. Op- en/of aanmerkingen kun je kwijt middels een mailtje naar info@eureka-zwolle.nl. Wij hopen op jullie komst en een constructieve vergadering! Na afloop is er lekkere maaltijdsoep met brood.

Aanvang: 14:00 uur  |  Entree: gratis (alleen toegankelijk voor jaarleden)

Veganistisch en biologisch eetcafé
woensdag 27 maart

Het begint vaste prik te worden! Ook deze laatste woensdag zullen Bart en Marit je weer culinair verwennen op z’n veganistisch én biologisch. Zoals altijd weer drie gangen. Iedere maand weer een succes, dus reserveer op tijd (tot uiterlijk 14:00 uur zelfde dag). Vol = vol!! Het menu van vandaag zal tzt op onze Facebookpagina te vinden zijn, dus hou ‘m in de gaten.

Aanvang: 18:30 uur • Kosten: € 7,50

Open Podium woensdag 27 maart

Daar is ie weer, de vierde woensdag van de maand. Tijd voor de podiumkunst. Alle genres zijn van harte welkom, van muziek tot comedy, van poëzie tot magie, dus vertel het je creatieve vrienden en kom langs! Of meld je gewoon aan via openpodium@eureka-zwolle.nl, wat heb je te verliezen?

Aanvang: 20:30 uur • Entree: gratis

Temple of Goa: Back Again!
zaterdag 30 maart

Terug van weggeweest, de Temple of Goa! We halen de goasfeer weer helemaal terug naar de bovenzaal, met de bekende neon-deco, de blacklights en natuurlijk de tunes. Even lekker uit je plaatje! Met Resi en Bliepertronix achter de draaitafels.

Aanvang: 22:00 uur  |  Entree: € 4,-


Bekijk hier onze oude programmering:
1 februari t/m 28 februari 2013
1 januari t/m 31 januari 2013
1 december t/m 31 december 2012
1 november t/m 30 november 2012
1 oktober t/m 31 oktober 2012
1 september t/m 30 september 2012
1 augustus t/m 31 augustus 2012
1 juli t/m 31 juli 2012
1 juni t/m 30 juni 2012
1 mei t/m 31 mei 2012
1 april t/m 30 april 2012
1 maart t/m 31 maart 2012
1 februari t/m 29 februari 2012
1 januari t/m 31 januari 2012
1 december t/m 31 december 2011
1 november t/m 30 november 2011
1 oktober t/m 31 oktober 2011
1 september t/m 30 september 2011
1 augustus t/m 31 augustus 2011
1 juli t/m 31 juli 2011

1 juni t/m 30 juni 2011
1 mei t/m 31 mei 2011
1 april t/m 31 april 2011
1 maart t/m 31 maart 2011
1 februari t/m 28 februari 2011
1 januari t/m 31 januari 2011
1 december t/m 31 december 2010
1 november t/m 30 november 2010
1 oktober t/m 31 oktober 2010
1 september t/m 30 september 2010

1 augustus t/m 31 augustus 2010
1 juli t/m 31 juli 2010
1 juni t/m 30 jun 2010i
1 mei t/m 31 mei 2010
1 april t/m 30 april 2010
1 maart t/m 31 maart 2010
1 februari t/m 28 februari 2010
1 januari t/m 31 januari 2010
1 december t/m 31 december 2009
1 november t/m 30 november 2009
1 oktober t/m 31 oktober 2009
1 september t/m 30 september 2009
1 augustus t/m 31 augustus 2009
1 juli t/m 31 juli 2009
1 juni t/m 30 juni 2009
1 mei t/m 31 mei 2009
1 april t/m 30 april 2009
1 maart t/m 31 maart 2009
1 februari t/m 28 februari 2009
1 januari t/m 31 januari 2009
1 december t/m 31 december 2008
1 november t/m 30 november 2008
1 oktober t/m 31 oktober 2008
1 september t/m 30 september 2008

1 augustus t/m 31 augustus 2008
1 juli t/m 31 juli 2008
1 juni t/m 30 juni 2008
1 mei t/m 31 mei 2008
1april t/m 30 april 2008
3 maart t/m 31 maart 2008
4 februari t/m 29 februari 2008
7 januari t/m 28 januari 2008
10 december 2007 t/m 6 januari 2008