PROGRAMMA SEPTEMBER 2013
Cinema Eureka iedere dinsdag

Iedere dinsdagavond kun je in de bovenzaal genieten van een film of documentaire.
Het programma van deze maand
:
3 september: Moonrise Kingdom
10 september: Kynodontas (Dogtooth)
27 september: Holy Motors
24 september: 12 Angry Men

Facebook-pagina van Cinema Eureka

Aanvang: 20:00 uur • Entree: gratis

MuziekDVD in 't café iedere donderdag

Een groots, legendarisch, meeslepend of gewoon goed concert op groot scherm in het eetcafé. Hele prima achtergrond voor je kroegavond! De artiesten van deze maand:
5 september: The Rolling Stones
12 september: Beth Hart
19 september: Tom Petty
26 september: Joe Bonamassa

Aanvang: 22:00 uur • Entree: gratis


Concert: Scarred by Beauty
+ When Walls Collapse
vrijdag 13 september

Hardcore, metalcore, mathcore, whatever. De mannen van Scarred by Beauty zijn gepassioneerd in wat ze doen en dat hoor je terug in hun nummers, je ziet ’t terug in hun shows en ook in het aantal shows. Want dat zijn er véél! Van hier naar China en weer terug. Ze deelden het podium met bands als The Black Dahlia Murder, Gojira, Meshuggah en in juni speelden ze shows met Terror, Sick of it All, The Acacia Strain en Everytime I Die. We zijn dus trots om ze vanavond in Eureka op ’t podium te hebben staan! Mosh it up!! Hun laatste nummer, met Hatesphere's Jacob Bredahl on vocals, kun je hier gratis downloaden.

Support-act van vanavond is When Walls Collapse, een getalenteerde hardcore/metalcore band uit Leeuwarden. Zij speelden o.a. shows met Hoods, 50Lions, Braincasket, Unleashed, Herder, Striking Justice en Icepick. Wat kun je verwachten? Melodische metalcore met hardcore vocals en heavy breakdowns. Hun nieuwste EP, te vinden op de Facebookpagina van de band.:

Aanvang: 21:00 uur | Entree: € 6,50

POPronde Zwolle zaterdag 14 september

POPronde is een landelijk rondreizend festival dat op 14 September neerstrijkt in Zwolle.  Ook Eureka doet weer mee! Bij ons kun je de bands Soskop, Orange Maplewood en The Apologist op ’t podium zien en horen. Wat kun je daarvan verwachten? Nou, het volgende:

Orange Maplewood (+- 20:00 uur): Alternative/Grunge/Rock uit de Achterhoek. Snoeihard rockende riffs worden afgewisseld met rustigere gitaarpartijen. Soms een vleugje stoner en ondersteund met strakke, stuwende drums en aangevuld met goede vocalen en zangpartijen. 
Na een aantal jaren te hebben opgetreden met respectievelijk 4 en 5 bandleden, hebben ze nu als 3-piece hun perfecte sound gevonden. Hun nieuwste tracks hebben een prima productie en de vette video-clips laten zien waar de band toe in staat is. Eveneens terecht Hollandse Nieuwe!
Check hier hun videoclip voor 'Lilly of the Valley'. 
 
The Apologist (+- 21:30 uur): Rock uit Amersfoort. Zanger Waldo Volmer (ex-50 Grams of Violence) en gitarist Stefan Kemp (Life’s Too Short For Us) maken samen met Sander van der Hoorn (gitaar), Jeroen van den Broeke (bas) en Oscar Paur (drums) een pot onvervalste rock. Geen gezeik, gewoon beuken. Wel met melodie, maar geen gehuiliehuilie. Misschien ook wel leuk voor fans van John Coffey. Die deden een paar jaar geleden ook nog volop mee in POPronde, dus waarom zou The Apologist niet toeslaan?

Check deze clip maar eens, van het nummer ‘The Lesser Gods’.
En download hier gratis het nummer 'Wasted Time'.

Soskop (+- 23:00 uur): De Nederlandstalige rapper met de meest controversiële naam en de grootste #Glimlach in de scène. 
De rapper afkomstig uit Soest is afgestudeerd aan de Herman Brood Academie en heeft onlangs de Music Pitch van Amsterdam gewonnen. Het jurypanel bestond o.a. uit Venz, oprichter van 22tracks.com
Live zorgen de vette beats van producer RealiztiQ voor een opzwepende groove. Van DJ Trevurse kun je diverse beatbox sessies verwachten en Koester is zijn back-up. De teksten zijn intelligent, positief en worden zuiver schreeuwend gespit met een goede flow. Wat ons betreft terecht Hollandse Nieuwe en één van de grootste talenten uit Nederland!
Check hier zijn videoclip voor 'Glimlach'.

Aanvang: 20.00 uur |  Entree: GEHEEL GRATIS (dus ook geen lidmaatschap!)

Arcadium zaterdag 21 september

Dit is inmiddels de vierde editie van deze uitgebreide gameparty. Zoals altijd kun je klassiekers zoals Super Mario en Duck Hunt spelen of 4-player multiplayer games zoals Fifa, Soul Calibur & Smash Brothers. Met meer dan 50 spelcomputers en games de meest uitgebreide editie van Arcadium tot nu toe! Ditmaal gaan we zelfs een stapje verder; Arcadium zal namelijk op alledrie de verdiepingen van Eureka zijn! Hierdoor zal er in het eetcafé ook aandacht besteed worden aan bord- en kaartspellen zoals Risk, schaken, Magic the Gathering, etc. Iedereen is welkom!

NIEUW: Reserveer nu voor €10 de Expansion Pack. Hiermee krijg je al toegang tot Arcadium vanaf 16:00, geniet je van een driegangenmenu (Libanese wortelsoep, luxe Turks brood met gyros, kwarktaart), gratis koffie/thee tot 20:00 en een maand lidmaatschap bij Eureka! Alléén op reservering (tot 20 september) via Eureka's telefoonnummer 038-4222903.
Ook is het mogelijk om met de Expansion Pack je eigen spelcomputer aan te sluiten! Dit kan alléén beneden in het eetcafé. Voor meer informatie kun je een privébericht sturen naar: www.facebook.com/arcadiumzwolle

Aanvang: 20:00 uur (igv Expansion Pack: 16:00 uur)  |  Entree: €2,50 (igv Expansion Pack: €10)

BBQ met LETS Zwolle zondag 22 september

Een barbecue in het teken van een mooie ontmoeting vandaag: LETS Zwolle en Eureka. Eureka kennen we natuurlijk, net als haar doelstellingen, maar LETS Zwolle is voor velen nog onbekend, terwijl Eurekeanen er juist veel baat bij kunnen hebben! LETS Zwolle is namelijk een ruilkring, zowel van producten als van diensten. LETS focust, net als Eureka met haar vrijwilligers, op wat iemand kán.
Stel, je bent vreselijk in het schoonhouden van je huis, maar je bent een master in het repareren van fietsen. In dat geval bied je je fietsenmakersdiensten aan op de website van LETS Zwolle, verdien je 'duiten' (de ruileenheid van LETS Zwolle) met het repareren van een fiets en kun je die duiten vervolgens weer inwisselen bij iemand die je huis eens grondig schoonmaakt. Komt geen geld aan te pas!

LETS Zwolle is, net als Eureka, een vereniging. Je moet dus eerst lid worden voordat je er gebruik van kan maken. Vandaag, tijdens de bbq, word je lid van LETS t/m dec. 2013 voor €3,30. De bbq zelf is dan gratis! Leden van LETS die nog géén lid zijn van Eureka, betalen het lidmaatschap van Eureka. Oftewel: je barbecued mee voor €3,30 en bent dan ook gelijk lid van LETS voor de rest van 2013. Ideaal toch? Reserveer wel even van tevoren (t/m uiterlijk 18 september, ivm inkoop!), bij Eureka aan de bar of telefonisch. Meer info over LETS Zwolle: www.letszwolle.nl.

Aanvang: +- 17:00 uur (houd de website in de gaten!)  |  Entree: lidmaatschap Eureka en(/of, als je al Eurekalid bent) van LETS Zwolle (€3,30)

Open podium woensdag 25 september

Daar is ie weer, de vierde woensdag van de maand. Tijd voor de podiumkunst. Alle genres zijn van harte welkom, van muziek tot comedy, van poëzie tot magie, dus vertel het je creatieve vrienden en kom langs! Of meld je gewoon aan via openpodium@eureka-zwolle.nl, wat heb je te verliezen?

Aanvang: 20:30 uur • Entree: gratis

Algemene LedenVergadering (ALV)
zondag 29 september

Eureka heeft een aantal maanden gedraaid op een interim bestuur, maar vandaag tijdens de ALV zal er dan toch weer een definitief bestuur gekozen worden! Er zijn al een aantal gesprekken met gegadigden geweest, maar lijkt het je wat, laat het dan vooral weten!! Dit kan het beste middels een mail naar info@eureka-zwolle.nl. Ook wordt vandaag de nieuwe kascommissie gekozen.

Aanvang: 15:00 uur  |  Entree: gratis (alleen jaarleden)

OKTOBER 2013

Concert: Uitverkoop: 5 metalbands
voor maar 5 euro!
dinsdag 1 oktober

Een doos dynamiet op een hele normale, doordeweekse avond: Raunchy en Diamond Drive uit Denemarken, Nuclear Salvation uit Zweden en But We Try It uit Duitsland komen herrie schoppen in de bovenzaal. Raunchy draait al mee sinds de jaren '90. Ze stonden onder contract bij o.a. Nuclear Blast, tourden met Soulfly en Volbeat en klinken ook als ergens daar tussenin. Voor landgenoten Diamond Drive geldt hetzelfde: het stevigere beukwerk wordt afgewisseld door clean vocals en de melodie is wel het signatuur. But We Try It is echt een metalcore-band. Ze traden al op met bands als Cryptopsy, A Traitor Like Judas en Valient Thorr en namen hun prima geproduceerde album op met Waldemar Sorychta (Tiamat, Moonspell) en lieten het mixen en masteren door Siggi Bemm (Caliban, Lacuna Coil, Samael). De Zweden van Nuclear Salvation spelen oldskool thrash met een vleugje death metal, lekker materiaal voor liefhebbers van bijvoorbeeld Slayer. Al met al een avondje lekker beuken, doordeweekse dag of niet!

De support-act wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt, we kregen dit brok metaal namelijk erg last-minute binnen. We beginnen de avond in ieder geval vroeg zodat we op tijd kunnen eindigen, wij houden graag rekening met de werkende mensch!

Aanvang: 19:45 uur (deur open: 19:15 uur)  |  Entree: €5

Concert: Let's Get Lost
Elephant Stone en Lucid Wave
Vrijdag 4 oktober

Terwijl beneden de verjaardag van het eetcaf? wordt gevierd, is het ook in de bovenzaal genieten geblazen. In samenwerking met Let’s Get Lost presenteren we je: Elephant Stone! Deze Canadese band begint in razend tempo bekendheid te verwerven, dus wees erbij! Het voorprogramma wordt verzorgd door het opkomende Lucid Wave uit Zwolle.

Elephant Stone
Elephant Stone is de band van sitarist/bassist Rishi Dihr, een van de meest gevraagde artiesten in de psychedelische muziekscene. Zo heeft hij gewerkt met The Brian Jonestown Massacre/The Horrors/The Black Angles/Beck en nog veel meer! Elephant Stone maakt psychedelische rock, gevuld met veel invloeden uit India. Dit brengt een heerlijk sfeertje met zich mee, met referenties naar de experimentele dagen van The Beatles! Ravi Shankar zou trots zijn geweest op Rishi: de muziek is doorspekt met goede karma, zowel lyricaal als muzikaal en dat zullen we 4 oktober goed horen in Eureka! Alvast even een voorproefje, het nummer Love The Sinner, Hate The Sin: http://www.youtube.com/watch?v=NY0io3ge_MY.

Lucid Wave

Ervaar Lucid Wave en waan je in de wilde bluesrock wereld, waar je plots op kan stijgen naar de breekbare atmosferen tot hoog in de wolken en verder. En dat zonder drugs.

Voorverkoop doe je hier

Aanvang: 22:00 uur (deur open: 21:00 uur)  |  Entree: € 8,50 (vvk: € 6,-)
 

Concert: The Spirit Chamber
Zaterdag 5 oktober

The Spirit Chamber, zaterdag 5 oktober
Het wordt een bijzonder avondje in Eureka, dit. The Spirit Chamber is een ambient/noise/drone-festival met 7 acts uit binnen- en buitenland. Intelligente muziek voor de liefhebber, géén hapklare hits maar geluiden om naar te luisteren. En om samen van te genieten.

Line up:

• Cinema Perdu (NLD)
• Pink Sock (NLD)
• Crucifix Eye (BEL)
• Kadaver & The Scapegoat Mechanism (ISR/NLD)
• MxCx (BEL)
• Praying For Oblivion (USA/BEL)
• Seirom (NLD)

Aanvang: 20:00 uur  |  Entree: €7,50

Concert: Legendary Minstrel Sessions: Cherry Choke, met The Good Hand (support)
Zaterdag 12 oktober

Een nieuw seizoen, een nieuwe Minstrel Session. Zaterdag 12 oktober is het tijd voor de Britse band CHERRY CHOKE. Gitarist/zanger Mat Bethancourt (Kings of Frog Island & Joshiah) vormt samen bassist Gregg Hunt en drummer Dan Lockton dit klassieke power-trio. Verwacht echter geen voorspelbaar pop avondje met deze band. Zij mixen de catchy en rauwe mod sound van The Who en Small Faces met de heavy rock van Blue Cheer en Stooges. Fuzzy blues en 60’s spaced-out psychedelia, geïnjecteerd met een flinke stoot hedendaagse rock à la Graveyard en Queens of the Stone Age. De groovende ritmesectie voorziet het geheel van een strakke basis voor Bethancourt’s frivole en dwarrelende gitaat solo’s. Een mooie balans tussen organisch geconstrueerde songs en geimproviseerde jams.

“Cherry Choke are expanding through organically maturing as a band, effectively balance its moodier atmosphere with its uptempo push. Recommended for anyone who wants a little sass in their rock and roll.” - The Obelisk.

De Facebookpagina van de band: Facebook.com/cherrychoke. Voorproefje van het nummer 'Domino': http://youtu.be/eTqWThCevIk

Wees voorbereid... Zwolle's 'best kept secret' THE GOOD HAND komt ook. Deze avond zullen ze een aantal songs spelen van de in januari te verschijnen 2e LP op het Minstrel label.

"We have seen a new dawning. This is no tralala ladida. This is music from the heart... with soul. We hear the future of rock"...

Reserveringen: via Eureka en Minstrel Music. Voorverkoop: Minstrel Music.

Aanvang: 21:00 uur  |  Entree: 7,50 euro (excl. lidmaatschap Eureka) 


Bekijk hier onze oude programmering:
1 augustus t/m 31 augustus 2013
1 juli t/m 31 juli 2013
1 juni t/m 30 juni 2013
1 mei t/m 31 mei 2013
1 april t/m 30 april 2013
1 maart t/m 31 maart 2013
1 februari t/m 28 februari 2013
1 januari t/m 31 januari 2013
1 december t/m 31 december 2012
1 november t/m 30 november 2012
1 oktober t/m 31 oktober 2012
1 september t/m 30 september 2012
1 augustus t/m 31 augustus 2012
1 juli t/m 31 juli 2012
1 juni t/m 30 juni 2012
1 mei t/m 31 mei 2012
1 april t/m 30 april 2012
1 maart t/m 31 maart 2012
1 februari t/m 29 februari 2012
1 januari t/m 31 januari 2012
1 december t/m 31 december 2011
1 november t/m 30 november 2011
1 oktober t/m 31 oktober 2011
1 september t/m 30 september 2011
1 augustus t/m 31 augustus 2011
1 juli t/m 31 juli 2011

1 juni t/m 30 juni 2011
1 mei t/m 31 mei 2011
1 april t/m 31 april 2011
1 maart t/m 31 maart 2011
1 februari t/m 28 februari 2011
1 januari t/m 31 januari 2011
1 december t/m 31 december 2010
1 november t/m 30 november 2010
1 oktober t/m 31 oktober 2010
1 september t/m 30 september 2010

1 augustus t/m 31 augustus 2010
1 juli t/m 31 juli 2010
1 juni t/m 30 jun 2010i
1 mei t/m 31 mei 2010
1 april t/m 30 april 2010
1 maart t/m 31 maart 2010
1 februari t/m 28 februari 2010
1 januari t/m 31 januari 2010
1 december t/m 31 december 2009
1 november t/m 30 november 2009
1 oktober t/m 31 oktober 2009
1 september t/m 30 september 2009
1 augustus t/m 31 augustus 2009
1 juli t/m 31 juli 2009
1 juni t/m 30 juni 2009
1 mei t/m 31 mei 2009
1 april t/m 30 april 2009
1 maart t/m 31 maart 2009
1 februari t/m 28 februari 2009
1 januari t/m 31 januari 2009
1 december t/m 31 december 2008
1 november t/m 30 november 2008
1 oktober t/m 31 oktober 2008
1 september t/m 30 september 2008

1 augustus t/m 31 augustus 2008
1 juli t/m 31 juli 2008
1 juni t/m 30 juni 2008
1 mei t/m 31 mei 2008
1april t/m 30 april 2008
3 maart t/m 31 maart 2008
4 februari t/m 29 februari 2008
7 januari t/m 28 januari 2008
10 december 2007 t/m 6 januari 2008