PROGRAMMA OKTOBER 2013
Cinema Eureka iedere dinsdag

Iedere dinsdagavond kun je in de bovenzaal genieten van een film of documentaire.
Het programma van deze maand
:
8 oktober: Jagten
15 oktober: Seven Psychopaths
22 oktober: Lawless
29 oktober: Soylent Green

Facebook-pagina van Cinema Eureka

Aanvang: 20:30 uur • Entree: gratis

MuziekDVD in 't café iedere donderdag

Een groots, legendarisch, meeslepend of gewoon goed concert op groot scherm in het eetcafé. Hele prima achtergrond voor je kroegavond! De artiesten van deze maand:
3 oktober: 16 Horsepower
10 oktober: John Fogerty
17 oktober: Marianne Faithfull
24 oktober: The Cure
31 oktober: Dead Can Dance

Aanvang: 22:00 uur • Entree: gratis

Concert: Uitverkoop: 5 metalbands
voor maar 5 euro!
dinsdag 1 oktober

Een doos dynamiet op een hele normale, doordeweekse avond: Raunchy en Diamond Drive uit Denemarken, Nuclear Salvation uit Zweden en But We Try It uit Duitsland komen herrie schoppen in de bovenzaal. Raunchy draait al mee sinds de jaren '90. Ze stonden onder contract bij o.a. Nuclear Blast, tourden met Soulfly en Volbeat en klinken ook als ergens daar tussenin. Voor landgenoten Diamond Drive geldt hetzelfde: het stevigere beukwerk wordt afgewisseld door clean vocals en de melodie is wel het signatuur. But We Try It is echt een metalcore-band. Ze traden al op met bands als Cryptopsy, A Traitor Like Judas en Valient Thorr en namen hun prima geproduceerde album op met Waldemar Sorychta (Tiamat, Moonspell) en lieten het mixen en masteren door Siggi Bemm (Caliban, Lacuna Coil, Samael). De Zweden van Nuclear Salvation spelen oldskool thrash met een vleugje death metal, lekker materiaal voor liefhebbers van bijvoorbeeld Slayer. Al met al een avondje lekker beuken, doordeweekse dag of niet!

De support-act wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt, we kregen dit brok metaal namelijk erg last-minute binnen. We beginnen de avond in ieder geval vroeg zodat we op tijd kunnen eindigen, wij houden graag rekening met de werkende mensch!

Aanvang: 19:45 uur (deur open: 19:15 uur)  |  Entree: €5

20ste Verjaardag eetcafé
vrijdag 4 oktober

Vanavond vieren we met een heerlijk indiaas buffet de verjaardag van ons eetcafe! Klaas staat weer in de keuken en de mensen die hem kennen weten dan gelijk: kwaliteit gegarandeerd. Wacht dus niet te lang met reserveren!! De keuken gaat zoals altijd om 18:00 uur open en na het eten kun je gelijk doorstomen naar boven, waar onder andere de band Elephant Stone op de planken zal staan. Voorprogramma wordt verzorgd door de bands Lucid Wave en The Levee. Zie verderop in dit maandprogramma voor meer info.

Aanvang: 18:00 uur  |  Kosten: €7,50

Concert: Let's Get Lost
Elephant Stone en Lucid Wave
vrijdag 4 oktober

Terwijl beneden de verjaardag van het eetcaf? wordt gevierd, is het ook in de bovenzaal genieten geblazen. In samenwerking met Let’s Get Lost presenteren we je: Elephant Stone! Deze Canadese band begint in razend tempo bekendheid te verwerven, dus wees erbij! Het voorprogramma wordt verzorgd door het opkomende Lucid Wave uit Zwolle.

Elephant Stone
Elephant Stone is de band van sitarist/bassist Rishi Dihr, een van de meest gevraagde artiesten in de psychedelische muziekscene. Zo heeft hij gewerkt met The Brian Jonestown Massacre/The Horrors/The Black Angles/Beck en nog veel meer! Elephant Stone maakt psychedelische rock, gevuld met veel invloeden uit India. Dit brengt een heerlijk sfeertje met zich mee, met referenties naar de experimentele dagen van The Beatles! Ravi Shankar zou trots zijn geweest op Rishi: de muziek is doorspekt met goede karma, zowel lyricaal als muzikaal en dat zullen we 4 oktober goed horen in Eureka! Alvast even een voorproefje, het nummer Love The Sinner, Hate The Sin: http://www.youtube.com/watch?v=NY0io3ge_MY.

Lucid Wave

Ervaar Lucid Wave en waan je in de wilde bluesrock wereld, waar je plots op kan stijgen naar de breekbare atmosferen tot hoog in de wolken en verder. En dat zonder drugs.

Voorverkoop doe je hier

Aanvang: 22:00 uur (deur open: 21:00 uur)  |  Entree: € 8,50 (vvk: € 6,-)
 

Concert: The Spirit Chamber
zaterdag 5 oktober

The Spirit Chamber, zaterdag 5 oktober
Het wordt een bijzonder avondje in Eureka, dit. The Spirit Chamber is een ambient/noise/drone-festival met 7 acts uit binnen- en buitenland. Intelligente muziek voor de liefhebber, géén hapklare hits maar geluiden om naar te luisteren. En om samen van te genieten.

Line up:

• Cinema Perdu (NLD)
• Pink Sock (NLD)
• Crucifix Eye (BEL)
• Kadaver & The Scapegoat Mechanism (ISR/NLD)
• MxCx (BEL)
• Praying For Oblivion (USA/BEL)
• Seirom (NLD)

Aanvang: 20:00 uur  |  Entree: €7,50

Jamsessie Maandag 7 oktober

De eerste maandag van de maand is weer hier.  Sirenes hebben geloeid, dus de reminder is gegeven. Vanavond is de bovenzaal weer the place to be voor jammend Zwolle! Dus grijp je instrument uit de hoek en je vrienden bij de kraag en kom gezellig langs.

Aanvang: 21:00 uur • Entree: gratis

Concert: Legendary Minstrel Sessions: Cherry Choke, met The Good Hand (support)
zaterdag 12 oktober

Een nieuw seizoen, een nieuwe Minstrel Session. Zaterdag 12 oktober is het tijd voor de Britse band CHERRY CHOKE. Gitarist/zanger Mat Bethancourt (Kings of Frog Island & Joshiah) vormt samen bassist Gregg Hunt en drummer Dan Lockton dit klassieke power-trio. Verwacht echter geen voorspelbaar pop avondje met deze band. Zij mixen de catchy en rauwe mod sound van The Who en Small Faces met de heavy rock van Blue Cheer en Stooges. Fuzzy blues en 60’s spaced-out psychedelia, geïnjecteerd met een flinke stoot hedendaagse rock à la Graveyard en Queens of the Stone Age. De groovende ritmesectie voorziet het geheel van een strakke basis voor Bethancourt’s frivole en dwarrelende gitaat solo’s. Een mooie balans tussen organisch geconstrueerde songs en geimproviseerde jams.

“Cherry Choke are expanding through organically maturing as a band, effectively balance its moodier atmosphere with its uptempo push. Recommended for anyone who wants a little sass in their rock and roll.” - The Obelisk.

De Facebookpagina van de band: Facebook.com/cherrychoke. Voorproefje van het nummer 'Domino': http://youtu.be/eTqWThCevIk

Wees voorbereid... Zwolle's 'best kept secret' THE GOOD HAND komt ook. Deze avond zullen ze een aantal songs spelen van de in januari te verschijnen 2e LP op het Minstrel label.

"We have seen a new dawning. This is no tralala ladida. This is music from the heart... with soul. We hear the future of rock"...

Reserveringen: via Eureka en Minstrel Music. Voorverkoop: Minstrel Music.

Aanvang: 21:00 uur  |  Entree: 7,50 euro (excl. lidmaatschap Eureka) 

Muziek in de Tent/Pannenkoeken van Ed
zondag 13 oktober

Laatste Muziek in de Tent van het seizoen vandaag! De akoestische band The Cherry Season sluit 2013 in stijl af. In Eureka bakt Ed dus ook voor de laatste keer in 2013 zijn befaamde pannenkoeken. Zonde om dit te missen!

Aanvang: 14:00 uur  |  Entree: gratis

Balfolkavond: Bal met Lost Highway (FR/NL)
vrijdag 18 oktober

Dé ontdekking van Boombal Festival 2012, maar toch nog maar eenmaal in Nederland op een bal gespeeld. En nu komen ze naar Eureka!
Lost Highway (Fr/Nl) speelt opzwepende muziek met een sterke drive. De muzikanten komen uit een handvol andere bands die stuk voor stuk ook op ons verlanglijstje staan, o.a. Hot Griselda, Sextet á Claques, Mister Klof. Met Julien Cartonnet (cornemuses du centre, whistle, banjo), Kaspar Laval (bouzouki), Stijn Van Beek (uilleann pipes, low whistle), Colin Delzant (cello) en Tania Buisse (bodhran).
Voor meer info en voorproefjes: facebook.com/losthighways  en youtube.com/watch?v=hGK58WK66vk.

Wat je komende tijd nog bij ons kan verwachten op 't gebied van balfolk:
Bal met EstBel XL & Sprank* / 23 november / 20:00u / €8,50
Bal met Elanor & support / 15 februari / 20:00u / €8,50
+ Sessiebals in december, januari, maart
Houd onze PR in de gaten dus!


Aanvang: 20:00 uur  |  Entree: € 9,50

HipHop Night zaterdag 19 oktober

Tijd voor hiphop in de bovenzaal! En wat voor hiphop. Dit is een rijtje van de bovenste plank. De artiesten: 
- Loodzwaar
- Lyrische Hoogstand
- Phunxz + Aywada try out (reggae)
- Dj Cady 

Aanvang: 22:00 uur  |  Entree: €5

Open podium woensdag 23 oktober

Daar is ie weer, de vierde woensdag van de maand. Tijd voor de podiumkunst. Alle genres zijn van harte welkom, van muziek tot comedy, van poëzie tot magie, dus vertel het je creatieve vrienden en kom langs! Of meld je gewoon aan via openpodium@eureka-zwolle.nl, wat heb je te verliezen?

Aanvang: 20:30 uur • Entree: gratis


NOVEMBER
Post Summer Festival
zaterdag 2 november

Post Summer Festival is hét festival dat past bij dit melancholische jaargetijde. Diverse singer-songwriters, bijzondere noise-acts en een artistieke invulling van de ruimtes brengt mensen bij elkaar terwijl het weer buiten vuiger en vochtiger wordt. Binnen is het warm, met onder andere een optreden van Bob Corn. Onze Italiaanse vriend zorgt door zijn bijzondere persoon en melancholische liedjes voor de juiste atmosfeer. Chayah is inmiddels landelijk bekend vanwege haar unieke stemgeluid en prachtige, zelfgeschreven liedjes. Flo van Dee komt samen met Arjan Brandsma en Dina Popma een bijzondere singer-songwriter-roulette verzorgen, terwijl onze eigen kok, Rob Dokter, a.k.a. Dokter, a.k.a. de Johnny Cash van Eureka, de avond zal openen met zijn bluesliedjes.

Behalve veel lokale artiesten en singer-songwriters hebben we ook gezorgd voor “moelijkere” muziek uit andere provincies. Cinema Perdu en the [law-rah] collective creëren filmische drones met een heel specifieke, haast buitenaardse sfeer, die het meditatieve karakter van de herfst prima ondersteunen. Seirom gaat nog een stukje verder en mixt episch gestijlde noise met shoegaze- en in de verte zelfs black metal-invloeden door dromerige soundscapes heen. Het Nijmeegse Mannheim is de enige echte band van de avond en zij belichamen de ruige kant van de herfst door een stevige pot math/post-rock. Met drummer, bassist, gitarist en saxofonist spelen ze alle blaadjes van boom door hun enerzijds jazzy, anderzijds sludgy en psychedelische, vaak ook stevige en altijd sferische instrumentele rocksound.

Marcin F. draait vanaf 01:00 uur 80’s, synth pop, electronica, cosmic en minimal voor de mensen die zin hebben in een afterparty. Vergeet dus niet je dansschoentjes mee te nemen!

Aanvang: 20:00 uur  |  €9 in de voorverkoop, €11 aan de deur


Bekijk hier onze oude programmering:
1 september t/m 30 september 2013
1 augustus t/m 31 augustus 2013
1 juli t/m 31 juli 2013
1 juni t/m 30 juni 2013
1 mei t/m 31 mei 2013
1 april t/m 30 april 2013
1 maart t/m 31 maart 2013
1 februari t/m 28 februari 2013
1 januari t/m 31 januari 2013
1 december t/m 31 december 2012
1 november t/m 30 november 2012
1 oktober t/m 31 oktober 2012
1 september t/m 30 september 2012
1 augustus t/m 31 augustus 2012
1 juli t/m 31 juli 2012
1 juni t/m 30 juni 2012
1 mei t/m 31 mei 2012
1 april t/m 30 april 2012
1 maart t/m 31 maart 2012
1 februari t/m 29 februari 2012
1 januari t/m 31 januari 2012
1 december t/m 31 december 2011
1 november t/m 30 november 2011
1 oktober t/m 31 oktober 2011
1 september t/m 30 september 2011
1 augustus t/m 31 augustus 2011
1 juli t/m 31 juli 2011

1 juni t/m 30 juni 2011
1 mei t/m 31 mei 2011
1 april t/m 31 april 2011
1 maart t/m 31 maart 2011
1 februari t/m 28 februari 2011
1 januari t/m 31 januari 2011
1 december t/m 31 december 2010
1 november t/m 30 november 2010
1 oktober t/m 31 oktober 2010
1 september t/m 30 september 2010

1 augustus t/m 31 augustus 2010
1 juli t/m 31 juli 2010
1 juni t/m 30 jun 2010i
1 mei t/m 31 mei 2010
1 april t/m 30 april 2010
1 maart t/m 31 maart 2010
1 februari t/m 28 februari 2010
1 januari t/m 31 januari 2010
1 december t/m 31 december 2009
1 november t/m 30 november 2009
1 oktober t/m 31 oktober 2009
1 september t/m 30 september 2009
1 augustus t/m 31 augustus 2009
1 juli t/m 31 juli 2009
1 juni t/m 30 juni 2009
1 mei t/m 31 mei 2009
1 april t/m 30 april 2009
1 maart t/m 31 maart 2009
1 februari t/m 28 februari 2009
1 januari t/m 31 januari 2009
1 december t/m 31 december 2008
1 november t/m 30 november 2008
1 oktober t/m 31 oktober 2008
1 september t/m 30 september 2008

1 augustus t/m 31 augustus 2008
1 juli t/m 31 juli 2008
1 juni t/m 30 juni 2008
1 mei t/m 31 mei 2008
1april t/m 30 april 2008
3 maart t/m 31 maart 2008
4 februari t/m 29 februari 2008
7 januari t/m 28 januari 2008
10 december 2007 t/m 6 januari 2008